Een stapel 8mm film
Een stapel 8mm film

Op menig zolder komt nog wel eens een schoenendoos met oude films tevoorschijn. Oh had ik nog maar een projector dan kon ik ze (nog) eens bekijken. Aangezien de meeste projectoren niet meer aanwezig zijn of ze zijn defect bieden wij vanaf nu de mogelijkheid om 8mm en super 8 over te zetten op DVD of harde schijf. Hieronder ziet u een schematische weergave van de film en hiernaast een stapeltje film. Voor een prijs opgave neemt u gerust even contact met ons op400px-8mm_and_super8_and_double8

 

 

 

 

 

 

8mm filmspoelen zijn er over het algemeen in 4 maten, deze hebben we hieronder in een tabel geplaatst met daarin verwerkt de corresponderende minuten en meters.

Afmeting (diameter)Aantal meterAantal minuten
7 centimeter15 meter3 minuten
12 centimeter50 meter10 minuten
15 centimeter90 meter20 minuten
18 centimeter120 meter27 minuten

Wat belangrijk is om te melden is dat het bovenstaande tabel gemaakt is op basis van super8 films geschoten met 18 frames per seconde, mocht je dus een camera hebben gehad die met een lagere snelheid filmde bijvoorbeeld 15 fps dan staan er meer minuten aan beeldmateriaal op de spoel. Verder was er één afwijkend merk, namelijk Fuji, deze hadden hun film stukken dunner gemaakt dan de concurrentie en daardoor zit er op een filmspoel met Fuji film erop gewikkeld meer minuten aan beeldmateriaal.