Reel to Reel & 8 Track

Afgelopen dinsdag heb ik een bijzondere audiovonst gedaan. Ik heb een oude bandrecorder van AKAI gekocht. ik was in de veronderstelling dat hij alleen Reel to Reel tapes afspeelde, was het niet dat de AKAI 1800SD ook 8 track tapes kan afspelen. Een mooie in hout fineer afgewerkte recorder met ingebouwde versterker en speakers met ‘ oren’ , naar voren wijzende kleppen die het geluid beter doen weergeven. Hij kraakt een beetje maar daar moet een kleine service beurt een einde aan maken.

Ik vond op YouTube ook nog een filmpje van eenzelfde apparaat

Verder kwam ik nog een folder van het apparaat tegen. Mocht deze recorder / player het mooi gaan doen dan gaat deze in de verhuur om zelf van te genieten of om de tapes te kunnen digitaliseren.

REEL to REEL + 8 track player
AKAI 1800 SD