U kent het vast wel. U heeft een nieuwe home cinema set of media center gekocht en uw oude platenspeler of cassettespeler is defect of past niet meer in het nieuwe meubel. Toch zonde om uw kostbare LP verzameling niet meer af te kunnen spelen.
Ook worden er ook nog steeds van bepaalde gebeurtenissen opnames op cassette opgenomen, terwijl de meeste mensen geen cassettedeck meer hebben. Denk bijvoorbeeld aan begrafenissen en crematies e.d. Deze dierbare opnames kunnen wij netjes omzetten naar CD en deze dupliceren.
Uw langspeelplaten (lp’s), geluidsbanden, microcassette’s, minidisc’s en (normale audio of DCC) cassettes kunnen wij voor u omzetten. Dit kan op een aantal manieren.

Audio CD’s

Veel gevraagd is het overzetten naar audio CD’s. Audio CDs zijn op iedere CD speler af te spelen. Het geluid wordt niet-gecomprimeerd erop gezet en op een CD past max. 70 minuten aan audio.

Computer bestanden

Dit is speciaal voor als u zelf met de audio aan de slag wilt, of bijvoorbeeld om ze af te spelen op uw .mp3 speler of met uw multimedia center. U kunt kiezen uit .WAV formaat of .MP3 formaat. .WAV is niet gecomprimeerd en in principe de beste kwaliteit. .MP3 is gecomprimeerd, dus er passen dan veel meer nummers per Megabyte. De bestanden kunnen we in principe op iedere mediadrager zetten. Denk hierbij aan externe harddisks, USB-sticks, DVD’s, CD’s, etc.

Formaten

We kunnen de volgende audioformaten omzetten:

  • reel to reel audio banden
  • Audio Cassette
  • Digital Audio Tape (DAT)
  • Digital Compact Cassette (DCC)
  • Minidisc
  • Vinyl (single, maxi single en langspeelplaat (LP))