APS- IX240

Het scannen van de negatieven uit een APS film lijkt in eerste instantie een onmogelijke opdracht. De negatieven zitten (netjes) opgeborgen in de cassette en je kunt er niet zomaar bij. Je kan de cassette openbreken en de negatieven er dan, al dan niet beschadigt, uithalen en deze op een flatbedscanner met doorlicht module leggen en deze dan via deze omweg scannen. Een makkelijkere manier is het laten scannen door een bedrijf als het onze of bij ons een scanner huren om het zelf te kunnen doen. APS scanner zijn er niet veel gemaakt voor de consumentenmarkt, enerzijds omdat de film niet zolang ‘dienst’ heeft gedaan en anderzijds omdat mens daarom al snel mee is opgehouden ze te maken. Een bedrijf als Nikon heeft een module gemaakt voor zijn Coolscan scannerserie alleen is deze scanneradapter nogal storingsgevoelig en duur, Minolta heeft ook een losse adapter gemaakt voor de ScanDdual serie maar dar was de resolutie vaak erg laag. De, mijns inziens, enige goede scanner met APS mogelijkheid is de Canoscan FS4000US die we zelf gebruiken voor het scannen van de APS films en die we verhuren.

meisje met ICE
Hier het verschil met en zonder kras en stof reductie
fs4000_nofare
Gescand zonder digital ICE filter
fs4000_wth fare
Gescand met digital ICE filter

Laten scannen van APS - IX240

We kunnen voor u de films scannen. Dit doen we met de uiterste zorgvuldigheid.  De films worden gescand met standaard kras en stof reductie. De films dienen te worden aangeleverd in de hulsjes waar in ze zitten.  De films worden dan op uiterst hoge resolutie van 4000DPI gescand. Dit resulteert in bestanden die gelijk zijn aan ongeveer 10 megapixel.

Zelf scannen van APS - IX240

A3scannen is UNIEK in de verhuur van APS-scanners

Wilt u de controle over het scannen graag zelf in de hand houden of heeft u zoveel films dat het gewoonweg te duur wordt om het te laten scannen, dan kunt u bij ons een APS scanner huren. Met deze scanner kunt u tot 35 films per week scannen en het huren kost €100,- per week. Deze scanner heeft dezelfde voordelen als het camera systeem van APS. U stopt de cassette in de scanner, u stelt de software eenmalig in en dan scant hij een film geheel vanzelf. u hoeft er niet eens voor thuis te blijven. Een film van 40 opnames doet er ongeveer 3,5uur over om gescand te worden. Gemak dient de mens.

Ook hebben we een adapter te huur waarmee je de de negatiefstroken die uit de cassettes zijn gehaald op een Epson 4990 of een Epson V700/750 pro

Voor een 4490 eopson scanner kun je zelf een masker maken waar mee je de negatieven kunt scannen die uit de cassettes zijn gehaald kijk op deze blogpagina voor de instructies