Voor wie zelf dia’s of negatieven wil scannen verhuren we specialistische scanners. Voor scanklussen zoals het digitaliseren van dia’s, negatieven, APS films zijn de flatbedscanners niet geschikt. Uit een goede A4 flatbedscanner met de mogelijkheid tot het scannen van negatieven of dia’s haalt u nooit de kwaliteit die u haalt uit de Film en negatiefscanners die wij verhuren.

Wat heb ik nodig om een scanner te huren?

voor het huren van een scanner heb je een paar dingen nodig :

 1. Tijd – om de scans te maken
 2. Tijd – voor het ophalen en instructie
 3. Een computer / externe harde schijf / grote UsbStick (bij een scanner met USB graag laptop of Desktop computer meenemen voor software installatie)
 4. Een afspraak om langs te komen voor halen en brengen
 5. Contant geld om te betalen (helaas heb ik geen pin) (Borg+Huurprijs)
 6. Geldige legitimatiebewijs
 7. Vervoersmiddel om het op te halen ( bij voorkeur een auto aangezien de scanners in grote beschermende koffers zitten)

Wat krijg je als je komt huren :

 1. Een scanner (bij sommige scanner zit een laptop)
 2. Software (op USB stick of laptop)
 3. Uitleg over hoe het allemaal werkt
 4. Helpdesk van 10-22u (indien nodig)

Dia-, negatief– en APS scanners

Heeft u weinig materiaal te scannen, dan is het vaak rendabel om het door ons te laten doen maar als u veel dia’s, negatieven of aps films te scannen heeft dan kunt u er ook voor kiezen een scanner te huren. Heden ten dage zijn de goede scanners hier voor moeilijk te krijgen (Canon en Nikon zijn gestopt met het produceren van de negatief- en diascanners) of ze zijn tweedehands erg duur. Het huren van een scanner is dan ook een goed alternatief.

A3 scanners

Wellicht heeft een flatbedscanner thuis waar u documenten of foto’s mee kan digitaliseren tot een computerbestand. Dergelijke scanners hebben meestal een oppervlak van 20x30cm of wel A4. Bij A3scannen verhuren we ook flatbed scanners die tot het formaat A3 of wel 30x43cm gaan. A3scanners zijn in de aanschaf erg duur en vaak logge zware apparaten. Voor de paar keer dat u zo’n scanner nodig heeft is de huur van zo’n apparaat vaak handiger.

Soorten Scanners

Wij hebben een diverse range aan scanners in de verhuur. Veel van onze specialistische scanners worden geleverd met Laptop en software om uw scans te kunnen maken. Op het verhuren van onze scanners zijn de huurvoorwaarden van A3scannen van toepassing. Voor meer informatie over scanners kunt u altijd even contact opnemen via ons contactformulier.

Installatie

Voor hulp bij de installatie van de scanner op uw computer kunt u uw laptop of desktop computer meenemen bij het ophalen van de scanner. We helpen u dan graag de apparatuur aan te sluiten en de bij behorende software te installeren. Via de meegeleverde software zijn al onze scanners aan te sluiten op de meeste besturingssytemen van Windows  en Apple. Heeft u vragen of uw computer geschikt is voor onze scanner neem dan even contact op via het contactformulier.